Wat te doen in Buenos Aires? Ga naar de bioscoop!

Tuesday January 10, 2017
805

Wat te doen in Buenos Aires? Ga naar de bioscoop!

Je hebt lekker je Spaanse lessen in Buenos Aires gevolgd van maandag tot vrijdag en je hebt natuurlijk meegedaan aan de leuke activiteiten met klasgenoten op school deze week. Maar nu is het weekend!! Wat is er te doen tijdens het weekend in Buenos Aires? Ik zeg: ga naar de bioscoop!

Wat is er nou knusser dan een avondje uit in één van de meest typische film theaters in de stad terwijl je snackt van een grote zak popcorn of “pochoclo”, en zipt aan een coca cola of “gaseosa”? Eén van de sterkste punten van Buenos Aires is de grote filmscene voor zowel alternatieve als Hollywood films. Door heel Buenos Aires zal je veel bioscopen vinden die een breed aanbod van nationale en internationale films aanbieden.
En natuurlijk is het een geweldige manier om je Spaans te oefenen. Veel bioscopen spelen Engels films ook in het Engels af maar dan wel met Spaanse ondertiteling, terwijl andere de films alleen in het Spaans vertonen. Afhankelijk van jouw Spaanse niveau(of jouw behoefte aan uitdaging), kan je zelf kiezen wat het beste bij je past. Dus als je een keer iets bijzonders wilt doen in de avonden en een filmpje wil pakken, check deze lijst van de leukste en populairste bioscopen in Buenos Aires.

Cine Gaumont

 

What to do In Buenos Aires: go to the cinema!

 

Deze bioscoop was opgericht in 1912 en werd verplaatst naar een nieuwe locatie in 1946, waar het tot op de dag van vandaag nog staat. Het ligt dichtbij het bekende Congreso. Deze bioscoop roemt een Art-Nouveau stijl en is zonder twijfel één van de originele plekken die geweldige films afspeelt in Buenos Aires.
Locatie: Plaza del Congreso, Av. Rivadavia 1635
 

Cine Lorca

 

What to do In Buenos Aires: go to the cinema!

 

Deze speciale bioscoop is gelegen in het hart van het micro centrum, midden in Buenos Aires, op de Avenida Corrientes. Deze bioscoop geeft je het gevoel alsof je een avondje uit bent op 5th avenue in New York. Deze hele avond geven alle lichten, reclames en mensen deze straat en daarom ook deze bioscoop, je een fantastische ervaring. Het is speciaal omdat het niet de standaard vierkante vorm heeft maar een langwerpige vorm waarvoor je achterin je stoel moet leunen om de film te kunnen zien.
Locatie: Av Corrientes 1428
 

Cine York

 

What to do In Buenos Aires: go to the cinema!

 

Bij deze roze bioscoop zal je een hele romantische atmosfeer aantreffen. Het is iets verder weg van het centrum van Buenos Aires maar dat is het absoluut waard. Het wordt gebruikt voor verschillende gelegenheden zoals dans, theater en commerciële en onafhankelijke films.
Locatie: Juan Bautista Alberdi 895, Olivos
 

El Ateneo

 

What to do In Buenos Aires: go to the cinema!

 

De originele naam van dit theater was Teatro Gran Splendid en het was al geopend in 1919! Tegenwoordig wordt het niet meer voor gebruikt als theater maar functioneert het als een bibliotheek. Ja, dat klopt, dit prachtige architecturale gebouw is gevuld met boeken en is absoluut een bezoekje waard!
Locatie: Avenida Santa Fe 1860, Recoleta.
 

Cine 25 de Mayo

 

What to do In Buenos Aires: go to the cinema!

 

Deze bioscoop opende zijn deuren in het jaar 1927, en dat kan je zien wanneer je naar de oude architectuur van het gebouw kijkt. Het was één van de meest bekende bioscopen in de 20ste eeuw. Tegenwoordig wordt het gebruikt voor verschillende activiteiten zoals de Milonga (een soort dans), optredens, concerten, films en theater.
Locatie: Avenida Triunvirato 4440, Villa Urquiza.
 

Please give us your valuable comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*