Een perfecte zondag in San Telmo

Tuesday May 03, 2016
948

Wat te doen op een mooie zondag in Buenos Aires? Mijn tip: breng een bezoek aan San Telmo, de oudste wijk van Buenos Aires.

Waar deze wijk vooral bekent omstaat is zijn oude smalle straatjes met straatkeien, mooie coloniale gebouwen en de markt op Plaza Dorrego. Kortom, een gezellige wijk waar je ook nog eens vele restaurants, barretjes en (backbackers) hostels kunt vinden.

Overdag kun je uren lang rond struinen over de lang gestrekte markt die begint bij de Plaza Dorrego en wel 25 blokken lang door gaat.

A perfect Sundays in San Telmo!

En´s avonds kun je heerlijk vertoeven in vele restaurants om daarna op Plaza Dorrego naar dansende mensen te kijken. Dit plein is erg geliefd bij Tango dansers, het word ook wel een ´outside milonga´ genoemd. Je vindt er rond deze tijd ook vele kunstenaars en straat muzikanten.

Overdag is de markt zelfs zo groot dat het haast niet te doen is om alles te zien in één dag. De kraampjes gaan van antiek tot kunst, eten, souvenirs en andere prullen. Dus als je op zoek bent naar souvenirs is dit The place to be!

A perfect Sundays in San Telmo!

Als je honger hebt kan ik je aanraden om naar ´Banco Rojo´ te gaan om te eten. Het is er vaak erg druk, juist omdat het eten daar zo ontzettend lekker is!

Als je daar dan toch bent kun je er ook voor kiezen om je eten mee te nemen naar Plaza Dorrego en het daar onder het genot van een glas Malbec en kijkend naar de Tango op te eten.

Gewoon weer een perfecte zondag in Buenos Aires, ditmaal in San Telmo.

Please give us your valuable comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*