Bezoek aan de Wijngaarden van Mendoza

Friday April 15, 2016
1,096

Samen met een groep medestudenten in Buenos Aires, hebben we een reis naar Mendoza gemaakt om de wijngaarden te verkennen. En ik ben zo blij dat we dit hebben gedaan, we hebben een geweldige tijd gehad in Mendoza! Natuurlijk konden we de wijngaarden niet missen! De eerste dag zijn we meteen op een excursie gegaan om wijnhuizen te bezoeken. We waren met een groep van twaalf en bezochten eerst de Winery genaamd Bodega Domiciano. Daar kregen we uitgelegd hoe de wijn werd gemaakt en konden we de verschillende druiven proeven. Ook hebben we de houten vaten met wijn en waar de flessen werden gehouden gezien. En last but not least, de proeverij, daar kwamen we natuurlijk ook een beetje voor.. En dat om half tien ´s ochtends, het beviel ons erg goed.

Why Wineries in Mendoza are well worth a visit

Het volgende wijnhuis was Florio, een wijnhuis waar de voornamelijk zoete wijnen produceren. We kregen hier weer het process uitgelegd hoe ze we wijn maken en natuurlijk daarna een heerlijke proeverij. We kregen vier verschillende wijn, waarvan de laatste een ´gevaarlijke´wijn was, zoals zij het noemde; gevaarlijk vanwege het hoge alcohol percentage.

Why Wineries in Mendoza are well worth a visit

De volgende stop was een olijfolie fabriek. We kregen de fabriek te zien en het hele productie proces werd uitgelegd. Daarna was het natuurlijk weer tijd voor een proeverij, maar eerst kregen we de verzorgings producten te zien zie zij maken van de olijfolie.

Why Wineries in Mendoza are well worth a visit

Na de cremes stonden er verschillende borden met olijfolie, knofloof olie, verschillende tapenades en pestos, het was heerlijk. Inmiddels was het tijd geworden voor lunch. Op een leuk plekje midden in Maipú was er een restaurant voor ons gereserveerd. We kregen – natuurlijk – een lekker glas wijn, empanadas daarna konden we kiezen uit vis of raviolies en een lekker toetje tot slot.

Na de lunch gingen we alweer naar het laatste wijnhuis. Het had een ondergrondse kelder waar de vaten nog mooi opgeslagen lagen. Indrukwekkend om te zien! En ook bij dit wijnhuis werd er afgesloten met een heerlijke wijnproeverij.

Why Wineries in Mendoza are well worth a visit

De laatste stop was bij een chocolade- en likeur fabriek. Het was heel erg klein maar daarom juist zo leuk en bijzonder. Ze hadden wel 6 verschillende “Dulce de Leche” smaken, allerlei soorten jam, azijn en zelfs Chardonnay en Malbec jam, hoe verzin je het. Daarnaast ook en heel assortiment aan verschillende soorten likeuren: mandarijnen likeur, chocolade, kokos, ga zo maar door.

Na de chocolade fabriek werden we weer veilig naar huis gebracht. Lichtelijk aangeschoten van alle heerlijke wijnen, maar goed, zonde om te laten staan toch?

Why Wineries in Mendoza are well worth a visit

Please give us your valuable comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*